Sjuksköterskan som vill fånga berättelsen.

Han kommer ibland smygande med sin kamera och sin mikrofon. Då vet man att det är dags för en intervju eller foto till webben och de sociala medierna. Det är Husqvarna FF’s kommunikationsansvarige som hängde på Spelhjälpen Jönköping 2018.

– Det finns alltid en historia värd att berätta, säger Joakim Edvinsson.

Lyssna bakom orden

Han är utbildad sjuksköterska och har jobbat många år med organisationsutveckling inom vård och omsorg. Därför ligger årets tema honom varmt om hjärtat.  

– Ja, jag har jobbat med kvalitetsutveckling inom funktionsomsorgen och äldreomsorgen även med icke-vinstdrivande företag och det har varit otroligt häftigt att se det engagemang som finns hos de som jobbar där, säger han.

Därför var det inte svårt att engagera sig i Spelhjälpens tema ”Alla har rätt funka olika”. 

– I mitt jobb som sjuksköterska har jag lärt mig att alla människor har en historia att berätta. Därför behöver man lyssna och inte bara gå på vad man ser på ytan, många handikapp är osynliga, säger han.

Kommunikationsansvarig i Husqvarna FF

En av anledningarna till att Joakim är med i Spelhjälpen är att han är kommunikationsansvarig i Husqvarna FF. Fotbollsklubben äger numera aktivitetshuset Smeden så hans ideella uppdrag omfattar även detta spännande hus. 

– Så det var genom Andreas på Bitemind som drog in mig i detta. Det har varit jättekul att få vara en liten del i allt detta, säger han.

Text och Foto: Rebecka Ambrus

Gilla och följ oss:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial